Back to top

Önt is érintheti a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása!

A december 22-én megjelent új szabályozás [637/2020. (XII.22.) Korm. rendelet] értelmében, a törlesztési moratórium nem csak a gyermeket nevelők/vállalók, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak és a nyugdíjasok számára hosszabbodik meg, hanem mindenki számára, aki 2020. március 18. előtt vett fel hitelt.

A moratórium meghosszabbításának kiterjesztése előnyös lehet azoknak, akik nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudják törleszteni a korábban felvett hiteleiket. A moratórium tehát átmeneti segítséget jelenthet az adósok pénzügyi helyzetének stabilizálására.

Azok számára azonban, akiknek a rendszeres törlesztés nem jelent gondot, érdemes lehet megfontolni a moratóriumból való kilépést is. A moratórium ugyanis nem jelent kamatmentességet, azaz a fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot meg kell fizetni. Tekintve, hogy a hitelek eredeti törlesztőrészletének nagysága nem növekedhet, a legtöbb adós számára mindez azt jelenti, hogy a futamidő fog meghosszabbodni.

Fontoljuk tehát meg, hogy továbbra is szükségünk van –e a fizetési moratórium igénybevételére, vagy tudjuk vállalni a törlesztő részletek megfizetését.

 

 

Footer